Pinna täytti 1v 8.8.2011. Pikkumiehestä on tullut ihana tyyppi ja mahtava treenikaveri kun pörinäpöllöilyt jäivät pois kuvioista :D

Kävimme esiintymässä Oulun kv näytelmässä ja arvostelut kuuluivat näin. Lauantai: EH. Good size. Should have larger skull and better set eyes. Good topline. Correct chest. Front angulation correct. rear should be more developed. typican movement and coat

Sunnuntai: H. He is very thin in body and bones must not be shorter.  The skull has enough dome, the foreface is too long and should be stronger. good neck and topline. the tail is carried too high. well angulated front and rear but he lacks the long low movements. good coat and colour.

Oon tosi tyytyväinen arvosteluun ja ennenkaikkea koiran esiintymiseen. Vaikka kehän ulkopuolella jännitti ja piipitytti niin kehässä Pinna esiintyi reippaasti ja hiljaa :D Se seisoi kauniisti ja oli paikoillaan hievahtamatta kun tuomari kävi kopeloimassa. Ainoastaan hännän kantaminen ei mennyt niinkuin treeneissä...

copyright Eliisa Keskitalo

copyright Eliisa Keskitalo

Olen ollut tosiaan töissä täällä Jyväskylässä nyt kesän ja tänne näköjään jään! Sain duunipaikalle jatkoa ja kivan vuokrakämpän. Muuttohommat iskevät päälle kuun vaihteessa.

Pinnan kanssa paimennus jäi nyt sitten treenaamatta tälle kesälle kun täällä ei ole ketään kouluttajia..kyllä me ehditään myöhemminkin..toivottavasti. Velipoika on siinä kunnostautunut ja kisaavat varmaa vielä tälle syksylle :) Hyvä Luoti!

Uusia lajeja on Pikku-Pinnalle tullut kesällä esiteltyä. Ollaan aloitettu Vepe ja canicross. Vetäminen sujuu kivasti ja liikkellelähtö, itse vetäminen, vauhdin säätely ja pysähtyminen ovat hyvin hallussa. Pinna vetää jo sellaista 4km välillä kevyemmin ja välillä otetaan ihan kunnon vauhtia. Omistaja vaan ei tahdo jaksaa sitä vauhtia kovin kauaa... Tietenkään nuorella koiralla en tee kovin usein tuommoisia lenkkejä vielä. Enimmäkseenhän se juoksee mulla vapaana kun itse juoksen ja vetoa otetaan ihan treenimielessä pikkupätkiä. Ollaan nyt kuntoa kohoteltu tuossa kypärämäen metsissä juosten karmeita ylä- ja alamäkiä juurakoissa, kivikoissa ja umpimetsässä. Kivaa!! :)

Vepe on vielä hieman mysteeri..Pinna aloitti tapansa mukaan taitavasti treenit ja veneestä hyppäämiset sekä köyden viennit ovat sujuneet jo hienosti...kunnes pikkumies alkoi taas keksiä omiaan tässäkin lajissa. Vedessä on kiva polskia ja ottaa sitten pisaroita kiinni samalla kun ui ympyrää veneen ympärillä..huoh..Pitänee palata perusteisiin. Eipä se mitään. Vepeä ajattelin alusta asti sellaiseksi humppaamislajiksi noiden "totisempien" lajien rinnalle. Sitä se canicrosskin taitaa olla. Rentoutumista ja mukavaa ajanvietettä parhaan ystävän kanssa ilman mitään paineita pärjäämisestä :D

Tottiksen kanssa pidimme vähän taukoa alkukesästä ja keskityimme muuhun kun mörköilyä ja muuta pöllöilyä esiintyi niin paljon, että se oikeasti haittasi treenaamista. Keskittyminen oli mitä oli niin ajattelin, että turhaan jauhan asioita joita se ei nyt pysty tekemään...Se oli ERITTÄIN viisas valinta koska nyt tauon jälkeen tottis sujuu älyttömän hyvin. Temppujen tekeminen ja pienten yksityiskohtien hiominen on tuonut tekemiseen tarkkuutta ja iloisuutta :)

Tauon ja naksuttelun jälkeen myös kapulan pitäminen suussa ilman määlväämistä on nyt jotenkuten hallussa. (luojalle kiitos) Käskystä ottaa suuhun (ei ihan keskeltä aina) liikkuu minua kohti tasainen ote kapulasta, tulee autom. istumaan eteen ja puristaa kapulaa hienosti suussa jopa 9sekuntia. Irrottaa käskystä, mutta sen jälkeen liukenee palkan toivossa hiaman kauemmas ;)  Meinaa löyhätä jos kosken esineeseen...Hiomista on vielä ja rutiinia pitää saada, mutta nyt en etene liian nopeasti!! Teen paljon tuota lelujen kanssa ja kaikella sellaisella mitä on kiva pidellä. Palkkaan aina jollain muulla kun ko. esineellä ja otan vaihtelun vuoksi erilaisia palkkoja (eri suuntiin, heitto, repimine tms.) ja otan silloin tällöin myös sivulle siirtymisiä ennen palkkaa. Olen nyt kuitenkin niin helpottunut että tuo alkaa sujua.

Sivulle siirtymiset ovat jo aika kaunista katsottavaa. Heittää itsensä edestä (tai mistä nyt pyydänkin) hienosti hyppäämättä perusasentoon (kiitos takapäätreenien) joskin perusasento on välillä vähän edessä ja välillä takana, mutta vain aavistuksen ;) Katsekontakti pysyy koko keikautuksen ajan ja häntä heiluu :D Seraavaksi tauolle menee liikkeestä maahanmeno ja syyniin tulee kaukot, paikallaolo sekä liikkeestä istuminen. Opetuksen alla seisomaan nousu ja seisomiseta maahan ja istumaan. Istu-maahan tekniikka alkaa olla jo hyvä, matkana n. metri (riittää vielä pitkään tuo matka) Merkin idea alkaa olla koiralle jo selvä joskaan ei jää ihan tarkalleen merkin taakse.. Sitä taidan ottaa välipalaksi mukaan kentälle. Se on uutta ja kivaa :)

Tottiksessa ongelmia on eteenlähetyksessä..tarvisin siihen treenikaverin...Myös paikallaoloa on tyhmää tehdä yksin.

Täytyy otta videonpätkää tottiksesta ja laitella tänne niin saatte itse arvioida miltä se näyttää ;)