Pinnan kanssa ollaan tehty agilityn saralla muitakin töitä kun vain ohjauksien tms. opettelua. Elikkäs olen aloittanut tekemään (nyt vissiin jo kolmatta viikkoa tehdään) Susan Salon puppy jump treenejä. Kerran-kaksi viikossa olen tehnyt muutaman treenin ja olen huomannut jo edistystä :) Pinna ponnistaa erilailla  "esteen" (stride regulator) yli. Se selkeästi kasaa itsensä ja kurottaa pää alhaalla pyöristäen hiukan selkää ja käyttää koko kroppaansa hyppyyn Väittäisin, että tuo vaikuttaa myös optimaalisen tien etsimiseen j alöytämiseen radalla. Ohjelmaan kuluu myös bend work jota tein viimeksi. Se oli todella rankka pennulle. Jo kolmen toiston jälkeen piti päättää, että harjoitus oli tässä kun koiran vauhti hidastui ja kaarros suureni. Hienoa katsella kun pentu oppii käyttämään kroppaansa.

Seuraavaksi esittelen pennulle vinoon asetellut putken puolikkaat, jotka kuitenkin suoritetaan kuten ennenkin neljän suora. Toisena uutuutena tulee kolmen "vinosuora" eli esteet ovat hiukan limittäin aseteltu jolloin koko rata kulkee vinosti.

 

Yksi pointti näissä treeneissä onkin se, että pentu oppii, että on olemassa erinäköisi esteitä ja ratoja ja esteet ovat vähän erilaisa hypätä jolloin kaikkiin esteisiin ei riitä sama ponnistus van voima on suhteutettava aina esteen mukaan. Näin koira oppii oikeasti katsomaan mitä on tekemässä. Suosittelen näitä treenejä nuoren koiran kanssa muillekin kuin agility harrastajille! Treenit aloitetaan 4kk-6kk ikäisen pennun kanssa ja edetään pennun mukaan, niin, että 10kk vanhana päästään esittelemään kerran kuussa pennulle myös hyppyrima stride regulatorin päällä ja sen kautta opetellan hyppäämään eri korkeuksia.

Vielä pitää kiinnittä erityistä huomiota Pinnan kanssa siihen, että se oppii katsomaan paremmin targettia eikä minua lähdössä. Lähtöasento alk hahmottua ja lähdöissä pysytäänkin jo paljon paremmin kuin kuukusi sitten. Alkaa hahmottua Pupsille tämän leikin juoni

Viime viikolla olin sairaslomalla ja aikaa oli yllin kyllin...Taisin väsyttää Pinnan vähän liiaksi kaikella mahdollisella treenillä kun se lepäsi koko viikonlopun...Tämä viikko hieman rauhallisemmin  Toisaalta se vaikutti kyllä hyvin tyytyväiseltä kun sai paiskia vähän töitä ja nukkua sen päälle kuin karhu talvella.