Joissain kanssaihmisissä oli herännyt epäilys, että saakohan Pinna raukka nyt riittävästi lepoa ja tuleeko nyt siten kamalasti liikaa tekemistä nuorelle miehelle. No epäilijöille voin paljastaa muutaman faktan, jotta saavat mielenrauhan

Pinnalla on vapaasti käytettävää aikaa vuorokaudessa vähintään 21tuntia, mutta useimmiten 22 tuntia,  josta se käyttää lepäämiseen aikaa ihan oman tarpeensa mukaan. Tosinaan enemmän toisinaan vähemmän.

Pinna on hankittu nimeomaan aktiiviseksi harrastuskaveriksi, joten tarkoituskin on kasvattaa nuorukaisesta aktiivinen ja työtä kestävä aikuinen.

Keskustelua herättäneet harjoituksemme jotka "harjoittavat koordinaatiota ja kehonhallintaa" eivät ole mitään salatieteitä vaan ihan tavallisia temppuja joita sinäkin voit kokeilla oman koirasi kanssa. Ohessa esimerkkitemppuja:

- etutassut pyöreälle luistamattomalle tasolle (koiran korkeuden mukaan) etujalat tasolle ja siitä liikutellaan takajalkoja tason ympäri. Tätä vain lyhyitä pätkiä kerralla, koska on rankkaa.

- kosketusalusta johon kosketaan milloin milläkin raajalla. ei siis aina vain etutassuilla.  Kosketusalusta vaihtaa myös paikkaa ollen välillä esim. seinällä kohtuullisella korkeudella.

- harjoitus joss koira seisoo ja minä nostelen sen jalkoja ensin yksi kerrallan sitten jopa kaksi jalkaa kerrallaan. Koiran tulisi pysyä pystyssä. Kun tämä on helppo nakki, huojutetaan koiraa hiukan.

- tasolle nousu ja siellä temppuilu. Esim istu-maahan on aivan loistava tehdä tasolla.

- nenällä koskeminen omaan takajalkaan tai häntään

- erilaiset peruuttamistehtävät

- seuraaminen kartioitten ympäri

-kartion ympärillä kompssin leikkiminen (sinä olet toinen neula ja koirasi toinen. Kun sinä liikut, koirasi liikkuu toisella puolella.)

Siinäpä noita.