Muuten sujuvaa yhteiseloamme häiritsse hieman Pinnan merkillinen murina. Merkillinen siinä mielessä, etten ole vielä onnistunut selvittämään täysin mitä, miksi ja minkä takia. Murinaa esiintyy joskus, silloin tällöin tai harvoin...joskus jollekkin kaukana kävelevälle ihmiselle toisinaan kauempana olevalle postilaatikolle ja joskus talon seinälle. Myös epäilyttävät äänet saattavat aluksi aiheuttaa murisemisen.  Välillä menee päiväkausia ilman murinaa ja sitten jonain kauniina päivänä murisemista kuulee tämä tästä.

En ole mitenkään huolissani. Eiköhän se siitä tokene..ja kaikissa on joku "vika" oltava  Mutta ottaahan se päähän silloin kun on omatkin hermot kolhuilla. Olen tietysti alknut tutkimaan asiaa ja seurvia seikkoja olen pannut merkille: nujuuttaminen aiheesta ei auta vaan pahentaa, (se siis unohdettakoon vaikka kuinka kyrsisi itseä) toisinaan häntä ja pää nousevat ylös joskus taas koira käpertyy luimuilemaan ja varovasti vilkaisee minua, huomioimattaa jättäminen aiheuttaa pään ja hännän nostelua ja murina lisääntyy, makupalojen esille kaivaminen saattaa toisinaan pahentaa murinaa, esiintyy enemmän iltaisin, vieraissa paikoissa tai treenien jälkeen, luopuminen kohteesta on helppoa pyynnöstä ja joskus pyytämättäkin, , koiran eteen meneminen (tilan ottaminen haltuun) ei auta koira kumminkin jostain raosta katselee kohdetta tai sitten käpertyy ja murisee enemmän, saattaa myös vain rynniä minun ohi kohti kohdetta. Murina tulee niin nopeasti ja niin satunnaisiin kohteisiin, etä sitä on miltei mahdotonta ennakoida. Samalla hetkellä kun koira havaitsee kohteen tulee murina. Väliin ei jää miettimisaikaa. En voi tietää milloin se vain katsoo ja tekee havaintoja ja milloin se aikoo murista...

Olimme Kannuksessa pari päivää ja siellä viimeisenä iltapäivänä tuo murina nosti päätään pitkästä aikaa. Tänään on tutuilla lenkkireiteilläkin tullut aika paljonkin murinaa.

Siinäpä teille mietittävää